TA | Anne Seagrave | Involved

19.05-18.06.2017

Prezentowana na wystawie TA | Anne Seagrave | Involved praca „Jamais Vu” mocno wpisuje się w nurt sztuki feministycznej oparty na czynnym wykorzystaniu własnego ciała jako obiektu sztuki. Eksponowana była w najbardziej niekonwencjonalnych przestrzeniach sztuki na całym świecie. W 2017 roku mija 35 lat od rozpoczęcia przez Seagrave aktywnego zaangażowania w realizowane na żywo praktyki artystyczne. Z tym większą przyjemnością zapraszamy też do udziału w spotkaniu z Artystką, na którym poruszymy tematy obecne w Jej sztuce – użycia własnego wizerunku, eksploatacji siebie, performance jako medium feministycznego czy flirtu z androgynią. Wystawa TA | Anne Seagrave | Involved inauguruje działalność, którą TA Fundacja – w partnerstwie z currentart.space – powołała do życia pod nazwą TA Galeria feministyczna.

wernisaż i spotkanie autorskie: 27.05.2017, godz. 20:00

wystawa czynna 19.05-18.06.2017, wt. – nd. 12:00-20:00

—> więcej informacji w folderze do pobrania: TA.AnneSeagrave.Involved

: :

Organizatorem wystawy jest TA Fundacja we współpracy z currentart.space.

Wystawa TA | Anne Seagrave | Involved prezentowana jest w ramach Krakow Photo Fringe 2017. Krakow Photo Fringe 2017 jest organizowany przez Fundację Lablab i Fundację Sztuk Wizualnych.

TA Galeria feministyczna [w:] currentart.space

TA Feminist Gallery [at:] currentart.space